Winst en EK selectie in Roeselare

Opluchting, dat was het gevoel dat zondag overheerste. Na de steken in Mol en darmproblemen tijdens de laatste trainingen had ik schrik dat ik niet op mijn niveau zou kunnen lopen. Dankzij een goeie voorbereiding kon ik gelukkig zonder klachten mijn wedstrijd afwerken. Ik voelde me sterk en kon eindelijk mijn trainingen omzetten.

De Roemeense Bobocel startte snel en ik moest even in het ritme komen. Vanaf de 2de ronde voelde het echter comfortabel aan. Toen ik in de derde ronde een versnelling plaatste, haakte ze vrij snel af. Uiteindelijk kon ik nog een voorspong van 20 seconden bijeen lopen.

Voor mij was dit een belangrijke wedstrijd. Ik houd er een heel goed gevoel aan over en trek met veel vertrouwen naar het EK op 11 december. Helaas sta ik als enige Belgische senior aan de start. Jammer dat we als team geen kans krijgen om ons te tonen op Europees niveau. Het zou de eerste stap kunnen zijn in het vormen van een sterk en gemotiveerd team om de komende jaren naar een hoog niveau te evolueren.

Hoe dan ook, ik kijk er alvast enorm naar uit en ben benieuwd wat ik bij mijn eerste EK cross bij de senioren kan presteren!

(Foto ┬ęDirk Engelen)