Winter met Ups en Downs

Het winterseizoen zit er alweer op! Altijd een goed moment om even te reflecteren en ook al vooruit te kijken.

Enerzijds kan ik zeker tevreden zijn met de vooruitgang die ik afgelopen winter heb geboekt. De blessures en kwaaltjes waren vrijwel constant onder controle. Dat liet me toe om goeie trainingsweken af te werken zonder al te veel onderbrekingen. Ook heb ik meer accent kunnen leggen op looptechniek, waardoor ik volgens mij beter ben voorbereid op de zomer.

Anderzijds is de teleurstelling van het EK nog niet helemaal vergeten en zie ik het nog steeds als een gemiste kans. Na onderzoek bleek ik met een maagzweer te zitten. Of dat de oorzaak was van de steken, zullen we wellicht nooit weten. Afgelopen week bleek bij de check-up dat het volledig is genezen, oef!

Dus samengevat: voor mij een winter met ups en downs, maar ik onthoud vooral de ups

Ondertussen komt de stage in Zuid-Afrika er alweer snel aan. Zaterdag vertrek ik naar Dullstroom voor een hoogtestage van 3 weken. Ik voel me echter al een hele tijd vermoeid dus de stage zal vooral in teken staan van rust en opbouw. Het is nu even belangrijk om naar mijn lichaam te luisteren en de intensieve trainingen pas op te pikken als ik fris genoeg ben. Ik zie de komende periode dan ook als een kans om de batterijen volledig op te laden, zodat ik na de stage fit ben om verder te bouwen op de basis die ik tijdens de winter heb kunnen leggen.

Dan nu nog het moeilijkste van een stage: valies maken (help!)…

(foto www.topsportschool.be)