Start zomerseizoen

Voor mijn eerste echte wedstrijd trok ik op 20 mei naar het Duitse Tübingen om een 1500m te lopen. Het liep niet echt zoals ik het in gedachten had. De trainingen waren veelbelovend, maar dat kon ik nog niet omzetten tijdens de wedstrijd. De ontspanning en controle waarmee ik liep op training, waren ver te zoeken. De voorbereiding was ook niet optimaal. Vrijdag hadden we een rit van 7u en dat was een trigger voor mijn ruglast. In combinatie met een slechte nacht en veel stress stond ik niet echt met een goed gevoel aan de start.

Met 4’14”67 en een achtste plaats was ik helemaal niet tevreden. Met de vorm die ik heb, had ik in deze wedstrijd ergens voorin een rol moeten kunnen spelen. Tot 1000m was ik goed gepositioneerd, maar een laatste versnelling zat er niet in. Alweer een ervaring rijker denk ik dan maar!

De focus ligt natuurlijk  nog steeds op de 5000m. De eerste van het seizoen was er eentje om snel te vergeten! Vrijdag ging ik van start in Nijmegen op de Global Athletics meeting. Het eerste deel van de wedstrijd ging heel vlot. Ik zette mij achter de haas en naar mijn gevoel mocht het zelfs wat sneller. Met nog 5 rondjes te gaan, blokkeerde alles plots. Mijn benen waren niet verzuurd, maar werden heel zwaar en ik kreeg mijn pas niet meer rond. Even later stapte ik uit de wedstrijd, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik snap dan ook echt niet wat er is gebeurd. Na afloop kwam de rugpijn weer heel fel opzetten. Ik vermoed dan ook dat er een link is met het zware gevoel in mijn benen.

Veel tijd heb ik niet om er bij stil te staan, want donderdag (8 juni) mag ik starten in de Diamond League van Rome! Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om op het hoogste niveau ervaring op te doen. De komende dagen probeer ik mij zo goed mogelijk te verzorgen en hopelijk kan ik dan eindelijk eens laten zien wat ik waard ben

(foto Bjorn Parée)